25.01.09, 12:01
Wszystkim, którzy zamierzają rozpocząć pracę z tym doskonałym i darmowym programem chciałbym zaproponować swój opis. Starałem się przedstawić krok po kroku cały proces od konfiguracji programu i importu plików źródłowych do eksportu wynikowego obrazka. Ze względu na spory rozmiar materiału nie jestem w stanie przenieść tego na forum zamieszczam więc linki:
Iris dla początkujących - w kompletny opis kolejnych kroków obróbki
Iris dla początkujących - przykład - przykład uzupełniający powyższy opis, obróbka pokazana na przykładzie materiału, który można pobrać ze strony. Skrótowo, bez szczegółowych wyjaśnień z odnośnikami do pełnego opisu.
Mam nadzieję, że ktoś z tego skorzysta. Wątek możemy potraktować jako miejsce do uwag, pytań i dyskusji. W miarę moich możliwości postaram się wyjaśnić ewentualne wątpliwości.
Iris dla początkujących - w kompletny opis kolejnych kroków obróbki
Iris dla początkujących - przykład - przykład uzupełniający powyższy opis, obróbka pokazana na przykładzie materiału, który można pobrać ze strony. Skrótowo, bez szczegółowych wyjaśnień z odnośnikami do pełnego opisu.
Mam nadzieję, że ktoś z tego skorzysta. Wątek możemy potraktować jako miejsce do uwag, pytań i dyskusji. W miarę moich możliwości postaram się wyjaśnić ewentualne wątpliwości.
Meade LX200, Celestron 80ED, EM-200, FSQ106, Sky90, FS60C, Orion SSPro v.1, ALccd5, PGC, EOS300D (modyfikowany), EOS6D
::www.afterdusk.pl::
::www.afterdusk.pl::